
Sorbet kelimesi Fransızcadan geliyor,bir nevi şerbet gibi... meyveli donmuş tatlı anlamına geliyor..bizim en ilk bildiğimiz sorbe elbette Limonlu Sorbe...hani Gurme:)) yemek aralarında ağzımıızın tadı değişsin diye de ikram edilen en popüleri limonlu da olsa...sorbe...her meyveye yakışıyor...

500 gr kavun(kabuklarını kesdikten sonra net)
1 çay bardağı şeker(Cantaloupe çok şekerli olduğu için az koydum daha da ilave edebilirsiniz)
2 kaşık limon suyu
Kavunun kabuklarını ayıklayıp doğruyoruz.
Üzerine 1 çay bardağı şeker ve limon suyunu ilave ettikten sonra robotta püre haline getiriyoruz.
Yayvan bir kaba döküp buzluktan her yarım saate bir çıkarıp çattalla eziyoruz.Özellikle yanlar daha çabuk buz tutacağı için yanları daha da dikkatli ezin.
Kar gibi olduğuna emin olduktan sonra hava almayan bir kaba koyup buzluğa tekrar koyun.
Servis yapacağınız zaman tekrardan çatalla ezmeyi unutmayın.
No comments:
Post a Comment