Saturday, July 14, 2012

CANTALOUPE SORBET(KAVUN SORBE)


Cantoloupe aslında bir kavun da olsa Amerikada Melon değil Cantoloupe diye anılıyor.Dışardan görünüşü de aynı bir kavun,tadı da kavun.İçinin rengi inanılmaz derecede cezbedici bir turuncu renkte ve kuvvetli bir de aroması var.Tohumlar abimin hediyesi...bir de banana melonumuz var ..kaç defadır kesip tadına bakıyoruz ama henüz istediğimz tat ve aromaya ulaşamadı...yakında onu da yeriz sanırım!!!


Sorbet kelimesi Fransızcadan geliyor,bir nevi şerbet gibi... meyveli donmuş tatlı anlamına geliyor..bizim en ilk bildiğimiz sorbe elbette Limonlu Sorbe...hani Gurme:)) yemek aralarında ağzımıızın tadı değişsin diye de ikram edilen en popüleri limonlu da olsa...sorbe...her meyveye yakışıyor...










500 gr kavun(kabuklarını kesdikten sonra net)

1 çay bardağı şeker(Cantaloupe çok şekerli olduğu için az koydum daha da ilave edebilirsiniz)

2 kaşık limon suyu






  • Kavunun kabuklarını ayıklayıp doğruyoruz.


  • Üzerine 1 çay bardağı şeker ve limon suyunu ilave ettikten sonra robotta püre haline getiriyoruz.


  • Yayvan bir kaba döküp buzluktan her yarım saate bir çıkarıp çattalla eziyoruz.Özellikle yanlar daha çabuk buz tutacağı için yanları daha da dikkatli ezin.


  • Kar gibi olduğuna emin olduktan sonra hava almayan bir kaba koyup buzluğa tekrar koyun.


  • Servis yapacağınız zaman tekrardan çatalla ezmeyi unutmayın.

No comments:

Post a Comment