Çullama, yapılışı biraz zor bir yemek olsa da bitince verdiğiniz emeğe değiyor. Çullama tarifi için aşağıdaki malzemeleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
- 1 tane tavuk
- 200 gram tereyağı
- 3 su bardağı pirinç
- 2 tane kuru soğan
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 tane yufka
- 1 su bardağı badem
- Bir avuç kuş üzümü
- Birer tatlı kaşığı karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Çullama yapmak için öncelikle tavuğu haşlayın ve suyundan 2 su bardağı kenara ayırın. Haşlanmış tavuğu didikleyin. Pirinci ılık suda ıslatın. Soğanları ince ince doğrayın. Tereyağı ile soğanları kavurun. Pirinci yıkayın ve süzün.
Kavrulmuş olan soğanlarla pirinci birleştirin ve 5 dakika kavurun. Ardından kuş üzümü, tuz ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar sık sık karıştırarak orta ateşte pişirin. Ardından 10 dakika dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayıp, yufkayı tepsiden dışarı taşacak şekilde serin. Yufkanın üzerine bademleri serpin.
Dinlenmiş olan pilavın içine didklenmiş tavuğu atın ve karıştırın. Ardından bademlerin üzerine pilavı dökün. Üzerine ikinci yufkayı serin. Tepsiden taşan yufkaları içe doğru katlayıp kapatın. Üzerine sıvı yağ sürün ve 180 derecelik fırında pişirin. Servis edeceğiniz zaman yufkayı ters çevirip kapatın servis tabağına ve öyle servis edin. Afiyet olsun.

Kategori Tavuk Yemekleri Tarifleri | Yorum Yazın
Etiket çullama, çullama malzemeleri, çullama nasıl yapılır, çullama oktay usta, çullama tarifi, çullama yapılışı, oktay usta, oktay usta çullama tarifi, pirinç, tavuk, tavuk suyu, tavuk yemekleri, Yemek Tarifleri
No comments:
Post a Comment